DR OPTIK
18 Mar
18Mar

A 40-es életéveinkben kezdődő gyors látásromlás korrigálása a korábbiaknál alaposabb látásvizsgálatot és speciális lencséket igényel. Miért?


Látásunk leginstabilabb korszakában már nem elég a szokásos látásvizsgálat elvégzése

Fiatal korunkban, 20-24 éves kor után, jellemzően stabil a látásunk: nem, vagy csak alig változnak a dioptriáink. Azonban 40-45 éves kor körül hirtelen minden a feje tetejére áll és instabillá válik a látásunk: elkezdenek összemosódni a betűk, és hiába hunyorgunk, egyre távolabb kell tartanunk a mobiltelefonunkat, hogy el tudjuk olvasni, amit szeretnénk.

Az olvasáshoz a rövidlátó (mínuszos) szemüveget viselők elkezdik lekapkodni a szemüvegüket, a szemüveget nem viselők pedig helytelenül kész olvasószemüvegekkel próbálkoznak. Erről szól a 7 ok, amiért kockázatos a kész olvasószemüvegek használata blogposztunk.

Valójában ahogy a bőrünk, úgy a szemlencsénk is veszít a rugalmasságából a korunk előrehaladtával, és ez okozza a gyors látásromlást, amelyet senki sem kerülhet el.

Így indul az életkorunkból adódó olvasószemüvegesség kialakulásának teljesen természetes folyamata, amely során már 40 perces látásvizsgálat javasolt. Miért? 


40 év felett alaposabb látásvizsgálat javasolt, mert megjelenhetnek KÓROS FOLYAMATOK és különböző betegségek első jelei

A 40-45 éves életkor körül kezdődő gyors látásromlás mögött a természetes folyamatok mellett sajnos kóros folyamatok is meghúzódhatnak. Ezért különösen fontos a dolgok mélyére néznünk és megelőznünk a bajt. 


40 év felett alaposabb látásvizsgálat javasolt, mert a REJTETT KANCSALSÁG szűrése kiemelt szerepet kap

A rejtett kancsalság miatt a szemek folyamatosan erőltetett helyzetben lehetnek, ami fokozott szemfáradtságot és látászavart is okozhat. 


40 év felett alaposabb látásvizsgálat javasolt, mert megjelenhetnek a REJTETT DIOPTRIÁK, amelyek kóros látásromlást is előrevetíthetnek

A rejtett dioptriák gyanújának kizárása nagyon fontos a presbyopia (öregszeműség) 40-60 éves életkor között lezajló, gyors látásromlással járó időszakában. 


40 év felett alaposabb látásvizsgálat javasolt, mert már bifokális vagy MULTIFOKÁLIS LENCSÉK lehetnek szükségesek a látás korrigálására

Ebben az életkorban kiemelten fontossá válik, hogy egyetlen segédeszközzel élesen láthassunk mind távolra, mind közelre, mind közép- vagy monitortávolságra, mert nem szeretnénk állandóan váltogatni és keresgélni a különböző távolságokra élesen látó szemüvegeinket. Ehhez viszont már személyre szabott multifokális vagy progresszív lencsék felírására és beállítására van szükség.  


40 év felett alaposabb látásvizsgálat javasolt, mert a GYORS LÁTÁSROMLÁS ellenére olyan szemüveg ajánlott, ami hosszabb távra szól

Látása leginstabilabb korszakában döntsön felelősen, és legyen egyéniségéhez illő, optikailag tökéletes szemüvege, kontaktlencséje! Tervezzen hosszú távra, mert a mindennapokban érezheti hatását a döntésének! Legyen olyan szemüvege, amelyet nem kell gyorsan lecserélnie!


Az életkorunk előrehaladtával már nemcsak a látásunk, hanem a szemünk egészségének védelmére is fontos figyelnünk

A DR OPTIK+ látásvizsgálat a 40 év felettiek látásproblémáinak pontos felmérésére és tökéletes korrigálására, valamint a 40 év felettieket veszélyeztető problémák kiszűrésére, illetve megelőzésére lett összeállítva - szükség esetén szemész szakorvosi háttérrel megerősítve.

Ne érje be Ön se kevesebbel!


IDŐPONTOT KÉREK
40 perces DR OPTIK+ látásvizsgálatot szeretnék


DR OPTIK Szemészet és Optika
1145 Budapest, Bosnyák utca 10.
+36 1 460 8988, +36 20 502 1838, +36 20 980 3565
info@droptik.hu

Képek: Freepik
További cikkeket olvasok