hu

RÓLUNK

Öröm számunkra, hogy...

◼️ továbbképzéseket tarthatunk szakembereknek: védőnőknek, optometristáknak, látszerészeknek
◼️ gyakorlati oktatást biztosíthatunk a Semmelweis Egyetem optometrista hallgatóinak
◼️ rendszeresen felkérnek minket előadónak nemzetközi és hazai szemészeti konferenciákon
◼️ szakmai cikkeink jelenhetnek meg nemzetközileg elismert szakfolyóiratokban
◼️ gyakran kérik ki a szakvéleményünket - nemcsak itthon
◼️ a klinikai munkánk mellett kutatóként is tevékenykedhetünk
◼️ lehetőségünk van követni és az elsők között alkalmazni a gyorsan fejlődő szemészet újításait

A hivatásunknak élhetünk és segíthetünk a pácienseinknek: a legkisebbektől a legnagyobbakig

2009 óta dolgozom a szemészeti magánrendelőmben (gyerekszemesz.hu), amelyet 2022-ben kibővítettem optikával és olvasószemüvegesek ellátásával. Így jött létre a DR OPTIK, amelyhez egy tapasztalt szemészkollégám is társult.

gyorsan romló, instabil dioptriák tökéletes korrigálása nagyobb szakmai kihívást jelenthet a stabil dioptriák korrekciójához képest

Egy egészséges ember az élete során jellemzően stabil dioptriákkal él: nem, vagy csak kis mértékben változik a fénytörési hibája. Kivétel általában két életszakasz: az egyikben akár meg is úszhatjuk a dioptriák rohamos változását, a másikban viszont már nem.

Ugyanis már gyermekkorban előfordulhat, hogy harcot vívunk a látásromlás megfékezéséért. Azonban a többség szerencsére ebből kimarad.

40-60 év között azonban már elkerülhetetlenül elér bennünket a gyors látásromlás a presbyop (öregszemű) életkorba lépéssel.

Csapatom olyan szakemberekből áll, akik ezen két kivételes, szemészeti szempontból kihívást jelentő korszak szemészeti problémáit a legkorszerűbb módszerekkel képesek megoldani. Bízzon bennük! 

Dr. Serfőző Csilla PhD

DR OPTIK alapító, Intézetvezető FICO szemész szakorvos, gyermekszemész, refraktív sebész

szakmai önéletrajz

Magyarország Első Magán Gyermekszemészetét 1983-ban alapítottam. Azóta több tízezer gyermek látását vizsgáltam meg. A rendelőm 40. születésnapját már a hasonló küldetéstudattal működő DR OPTIK-kal ünnepeltem, mert úgy döntöttünk, hogy egymást erősítve, együtt folytatjuk tovább.

A gyermekek gyors látásromlása megregulázható: lassítható, leállítható, akár még vissza is fordítható

Több mint 40 éve én lettem az első vállalkozó a gyermekszemészet területén, és a kollégáim így hívtak: hazánk első magán-gyermekszemésze. 

Fő területeim a gyermekkori szemmozgászavarok, kancsalság, tompalátás, szemizombénulás, hályogok, szembetegségek diagnosztizálása, kezelése, megelőzése.

A csecsemők és óvodások szemészeti szűrővizsgálata terén hazánkban az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkezem. 

Ezt szeretném megosztani és átadni Magyarország Első Magán-Gyermekszemészeti rendelőjében, amely a gyermekszemek egészségének és éles látásának megőrzését szolgálja. 

Dr. Soproni Anna

Magyarország Első Magán Gyermekszemészetének alapítója, szemész szakorvos, gyermekszemész

szakmai önéletrajz

Kóros szemészeti szövődmények diagnosztizálása és kezelése esetén számíthat rám

Szakterületem a rövidlátás, a távollátás és az asztigmatizmus szemüveges korrekciója. Továbbá nagy gyakorlattal rendelkezem a zöld hályog és a szürke hályog ellátásában és követésében, a cukorbetegség és a magasvérnyomás szemészeti szövődményeinek diagnosztizálásában és kezelésében is.

Emellett kutatómunkát végeztem a képfeldolgozás és a neurodegeneratív betegségek retina szerkezetben kimutatható változásairól is.

Rendszeresen részt veszek továbbképzéseken, konferenciákon. 2017 óta a Dél-pesti Kórház Szemészeti Osztályán dolgozom, ahol több multicentrikus klinikai vizsgálatban is részt veszek.

Dr. Varga Boglárka Enikő PhD

Szemész szakorvos

szakmai önéletrajz

Segíthetek, ha szürkehályog műtétre, retina lézerkezelésre, szemhéjműtétre van szüksége, esetleg zöldhályogos, makula degenerációs, cukorbeteg gondozott

A szemészeti szakvizsgámat kiváló minősítéssel teljesítettem, majd részt vettem a zöld hályog tudományos kutatásaiban, és elnyertem a Fiatal Szakorvosok elismerő díját.

Fő területeim még a szürkehályog műtétek, valamint a szemhéjat, illetve a szem elülső szegmentumát érintő betegségek (kötőhártya, szaruhártya, szivárványhártya) kezelései.

Mindezek mellett a cukorbetegséggel kapcsolatos szemfenéki eltérések makula degenerációs diagnosztikája esetében is fordulhat hozzám.

Dr. Hernádi Krisztina

Szemész szakorvos

szakmai önéletrajz

Jó érzés megoldást nyújtani az emberek mindennapjait megkeserítő problémákra, mint migrén, frontérzékenység, koncentrációs zavarok, homályos látás, gyorsan fáradó szemek

A kancsalság, a látásromlás, a látászavarok és a fejfájás okának diagnosztizálása és kezelése tartozik a specialitásaim közé.

A terápiás javaslataimat a legújabb kutatási eredmények és protokollok alapján állítom össze, mert az élethosszig tartó tanulás híve vagyok. Nem hagyom ki a továbbképzéseket és szemészeti konferenciákat.

A DR OPTIK mellett főállásban a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház- és Rendelőintézet adjunktusaként dolgozom.

Dr. Hiller Bernadett

Szemész szakorvos

szakmai önéletrajz

Optometriai továbbképzésekre és mesterkurzusokra járok, hogy a legprofesszionálisabb tudással felvértezve segíthessek rendkívüli esetekben is

Több mint 15 évet dolgoztam optikai területen Oroszországban, 2018 óta azonban már Magyarországon dolgozom.

Szeretem a munkámat, ezért folyamatosan tökéletesítem a szakmai ismereteimet, esettanulmányokat elemzek, újdonságokkal ismerkedem. Mindez elengedhetetlen, mert rohamos ütemben fejlődik a technológia, beleértve az összetett: asztigmatikus, tórikus és multifokális lencsék kínálata is, amelyek főszerepet játszanak a 40 év felettiek látáskorrekciójában.

Zvereva Elena

Okleveles optometrista

Az visz előre, ha a vásárlók jól érzik magukat az általam készített szemüvegükben, és az arcuk ékszereként viselik

Hivatásommá vált a szemüvegek készítése, ennek a szakmának a szeretete, hiszen éles látást adhatok kicsiknek és nagyoknak.

Tudom, hogyan segíthetek a személyiséghez, az arcformához, a haj- és bőrszínhez tökéletesen illeszkedő, ideális szemüveg kiválasztásában, amely komfortos és stílusos kiegészítője lehet a mindennapoknak.

Örömmel megosztom a tapasztalataimat, ha Ön is megosztja az elképzeléseit velem. Csak próbálja fel az általam Önnek javasolt szemüvegkereteket is - még ha azok között akad esetleg meglepő is -, és utána válasszon szabadon! Segíthetek? 

Nagy Bettina

Látszerész

Jó látni, hogy a megfelelő keret bárkit elvarázsol, egy jó lencse pedig mindenkit biztonsággal indít el a szemüvegviselés útján 

6 éve dolgozom látszerészként és készítek szemüvegeket kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nagyon szép szakma ez, mert nyomon követhetem a pácienst a bemutatkozástól kezdve a vizsgálaton át a keret kiválasztásáig, illesztéséig, sőt még a lencséje csiszolásáig és keretbe helyezéséig is.

A leginkább preferált témám a multifokális lencsék illesztése, amelyek a közeli és a távoli látásproblémára is egyszerre megoldást nyújtanak, ha minőséggel és gondossággal készítjük el. 

Szeretek beszélgetni az ügyfeleimmel és az adott viselőre koncentrálva dolgozni. Számomra a legnagyobb öröm, hogy mindezt egy olyan csapatban tehetem, ahol minden szakembert ugyanaz a cél vezet: az éles látás öröme.

Csapó Renáta

Látszerész

Szeretek emberekkel foglalkozni és beszélgetni velük, szerintem így készülhet el a legideálisabb szemüveg, amiben jól érzi magát a vásárló

Szüleim vállalkozása által a kereskedelemben nőttem fel. A látszerész szakmába 21 éve csöppentem.

A szakma változatossága fogott meg: a keretek és a lencsék értékesítésétől a szemüveglencsék gyártásán és a keretbe való becsiszolásán át a szemüveg átadásáig, amikor a vevő arcához igazítom a szemüveget.  

Mindig az emberekkel foglalkozás az elsődleges, amikor egy vásárló igényeit segítem, hogy konkrét szemüveggé váljon – vagyis az arcához, a karakteréhez illő szemüvege legyen.

Erős-Kovács Szilvia

Látszerész

Mindig feldobja a napom, ha egy kisgyermek mosolyogva integetve lép ki az ajtón

28 éve dolgozom Dr. Soproni Anna szemészorvos mellett. A gyermekek szeretete és őszinte segítségnyújtási szándék vezeti a mindennapjaimat.

Munkaidőmet a vizsgálatokban való részvétel, a páciensek koordinálása és a velük való kapcsolattartás, valamint az adminisztrációs feladatok elvégzése tölti ki.

Aktív segítője vagyok a szemészorvosoknak, a hozzánk forduló szülőknek és a gyerekeknek. A mai napig odaadással végzem a munkámat, mert a gyerekek csillogó szemeivel egyszerűen nem lehet betelni.

Borosné Bulicza Andrea

Szemészeti asszisztens, gyermekápoló

A legnagyobb öröm, ha a kontrollvizsgálaton azt tapasztaljuk, hogy a gyermek éleslátása fejlődik, illetve 100%-os

25 éve dolgozom az egészségügyben a szemészet szakterületén. 5 éve foglalkozom gyermekekkel, ami 3 gyermekes édesanyaként óriási öröm számomra.

Ugyanakkor igazi kihívás is, hiszen gyakran fordul elő, hogy még egészen kicsi, csecsemőkorú, illetve óvodás gyermekeket kell vizsgálnunk, akik még nem értik, hogy mi történik velük.

Éppen ezért, ha érzem, hogy a szülő vagy a gyermek izgul, igyekszem megnyugtatni őket. Szeretem látni, amikor a vizsgálat végén mosolyogva köszönnek el, vagy vidáman elindulnak az optika felé, hogy a szebbnél szebb szemüvegkeretek között válogathassanak.

Bencze Aliz

Egészségügyi asszisztens

A legfontosabb számomra, hogy a kisgyermekek és a szüleik aggodalmát enyhítsem, sőt jó élménnyé alakítsam

48 éve gyermekekkel kapcsolatos munkát végzek, ebből 30 éve szemészeti szakasszisztensként dolgozom.

Még gyermekkoromban több hetet kórházban töltöttem, és akkor döntöttem az egészségügyi pálya mellett. A gyermekeim születése óta pedagógiai és kommunikációs fejlesztő tréningeken képezem magam tovább.

Úgy érzem, értek az emberek nyelvén, és hiszem, hogy a munkám segíti a szakszerű ellátáson kívül a pici, a kicsi, a nagy, és a felnőtt pácienseink elégedettségét is.

Hegyiné Bajkó Erzsébet

Szemészeti asszisztens

Gyermekkorom óta szeretek az embereknek segíteni, így örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a DR OPTIK csapatában dolgozhatok

Mindig olyan munkát szerettem volna, ahol az egészségmegőrzés, gyógyítás kerül a fókuszba. 

A munkám során minden nap szembesülök azzal, hogy mennyire fontos az éles látás, és milyen problémákat tud okozni a hiánya. 

A hivatásomat küldetésnek tekintem, hogy pontos és gyors asszisztálással segíteni tudjam az orvosaink munkáját, ezzel hozzájárulva a páciensek gyógyulásához és elégedettségéhez. Külön jó érzéssel tölt el, amikor a kicsik arcán mosolyt látok a vizsgálat végén.

Dávid Zsuzsanna

Egészségügyi asszisztens

KÉRJEN IDŐPONTOT!

Hívjon minket, vagy adja meg adatait és visszahívjuk!

DR OPTIK 1145 Budapest, Bosnyák utca 10. +36 1 460 8988, +36 20 502 1838, +36 20 980 3565, info@droptik.hu