Szemészeti probléma esetén akár néhány hetes kisbabákat is megvizsgálnak gyermekszemészeink: vörös szem, bevérzés, gyulladás, szemváladékozás, születési rendellenesség esetén.
Egyéb esetekben az első látásellenőrzésre 8-12 hónapos kor között érdemes időt szánni.
A DR OPTIK Kid látásvizsgálat elvégzése 30-40 percig tart. A szakorvosi vizsgálat előfordulhat, hogy 1 órás lesz. Ugyanis probléma észlelése esetén elkerülhetetlen a pupillatágítás (pupillatágító szemcseppek alkalmazásával) a háttérben zajló folyamatok pontos feltérképezéséhez.
Azonban ne felejtse el azt az időt is hozzászámolni a nálunk töltött időhöz, amit a megfelelő szemüvegkeret megtalálása igényel, ha gyermeke szemüvegének elkészítését is a DR OPTIK szakembereire bízza.
Rendszerint több hétre előre telt az előjegyzésünk, így a jelentkezésétől számítva többnyire több hét után tudunk vizsgálati időpontot biztosítani. Ha közbejött betegség vagy egyéb ügyek miatt történik lemondás, akkor viszont akár napokon belül is akadhat szabad hely.
2-14 napon belül készülnek el a DR OPTIK-ban megrendelt szemüvegek - attól függően, hogy milyen speciális szemüveglencse szükséges a szemüveghez, amely akár rövidlátás fokozódását csökkentő lencsék esetén például Hongkongból érkezhet. Ahogy elkészül, akár házhoz is szállíthatjuk Önnek, így nem szükséges még egyszer befáradnia. 
Igen. A DR OPTIK Kid látásvizsgálattal megkapja a szakembereink által gyermekének javasolt lencsék pontos adatait, amellyel a DR OPTIK-ban és máshol is készíthet szemüveget vagy kontaktlencsét.
Hozhat magával szemüvegkeretet, azonban az optometristáink és a látszerészeink döntik el, hogy tudják-e az Ön által hozott keretbe a gyermekének szükséges lencséket elhelyezni, vagy sem. Ebben az esetben szemüvegkészítési díjat számolunk fel, melyet az Árak oldalon megtalál.
Igen. Készítünk a gyermek látásának megfelelő dioptriás napszemüveget, dioptriás úszószemüveget vagy gamer szemüveget is.
Amennyiben azonnal vagy 1 hónapon belül megtörténik a szemész szakorvosi vizsgálat, akkor az orvosi vizsgálat árába beszámítjuk a látásvizsgálat árát. Vagyis megkapja a látásvizsgálatot és a szemész szakorvosi vizsgálatot egy szemész szakorvosi vizsgálat áráért: 30 000 Ft-ért.