A DR OPTIK+ látásvizsgálat elvégzése 40 percbe kerül, de előfordulhat, hogy 1 órás lesz. Ugyanis, ha az optometristánk - a szemészorvosok által összerakott protokoll alapján - olyan problémára utaló jelet talál, amelynek vizsgálatához már szemész szakorvos szükséges, akkor Önnel való egyeztetés után akár egyből orvosi konzultációra is irányíthatja.
Ne felejtse el azt az időt is hozzászámolni a nálunk töltött időhöz, amit a megfelelő szemüvegkeret megtalálása igényel, ha a szemüvegének az elkészítését is a DR OPTIK szakembereire bízza.
2-14 napon belül készülnek el a DR OPTIK-ban megrendelt szemüvegek - attól függően, hogy milyen speciális szemüveglencse szükséges a szemüvegéhez, amely akár Hongkongból is érkezhet. Ahogy elkészül, akár házhoz is szállíthatjuk Önnek, így nem szükséges még egyszer befáradnia.
Igen. A DR OPTIK+ látásvizsgálattal megkapja a szakembereink által Önnek javasolt szemüveglencsék pontos adatait, amellyel a DR OPTIK-ban és máshol is készíthet szemüveget.
Hozhat magával szemüvegkeretet, azonban az optometristáink és a látszerészeink döntik el, hogy tudják-e az Ön által hozott keretbe az Önnek személy szerint szükséges lencséket elhelyezni, vagy sem. Ebben az esetben szemüvegkészítési díjat számolunk fel, amelynek árát az Árak menüpontban megtalálja.
Természetesen felírunk és rendelünk kontaktlencséket is. A DR OPTIK+ látásvizsgálat során mindenkivel személyre szabottan tudjuk átbeszélni, hogy milyen kontaktlencsék jöhetnek szóba.
Természetesen. Készítünk a látásának megfelelő dioptriás napszemüveget, fényre sötétedő dioptriás szemüveget, dioptriás úszószemüveget, gamer szemüveget, vagy akár éjszakai vezetést segítő speciális szemüveget is.
A DR OPTIK+ látásvizsgálattal a 40-60 éves korig tartó presbyop (öregszemű) korban jelentkező leggyakoribb betegségek előjeleit szűrjük ki. 60 éves kor felett viszont tovább nő nemcsak a betegségek kockázata, hanem a betegségek száma is. Így a nyugdíjas korúaknak már szemész szakorvosi vizsgálatot javaslunk, ahogy azon 40-60 éveseknek is, akiknek már komolyabb panaszuk vagy krónikus betegségük van.
A látásvizsgálatot optometristák végzik - rendszerint szemészorvosi jelenlét nélkül.
A DR OPTIK+ látásvizsgálatot is optometristák végzik, azonban egy szemész szakorvosok által, 40-60 éves presbyop (öregszemű) korúaknak összeállított vizsgálati protokoll alapján, amely során, ha egyetlen olyan előjelet találnak, amely ellenőrzéséhez már szemész szakorvos szükséges, akkor rendelkezésre állnak a DR OPTIK szemészorvosai, akik komolyabb probléma esetén külön szakorvosi vizsgálatot javasolhatnak.
A szemész szakorvosi vizsgálat már nemcsak látásvizsgálatot, hanem részletes szemvizsgálatot is jelent, amelyeket kizárólag szemész szakorvos végezhet el.
Amennyiben azonnal vagy 1 hónapon belül megtörténik a szemész szakorvosi vizsgálat, akkor az orvosi vizsgálat árába beszámítjuk a látásvizsgálat árát. Vagyis megkapja a látásvizsgálatot és a szemész szakorvosi vizsgálatot egy szemész szakorvosi vizsgálat áráért: 30 000 Ft-ért.