DR OPTIK
17 Apr
17Apr

Forradalmi áttörés: a világon elsőként a japán Hoya Miyosmart szemüveglencse akár 60%-kal képes lassítani a rövidlátó gyerekek látásromlásának mértékét.


A Miyosmart lencse ára „megéri”, mert a rövidlátás világszerte népbetegségnek számít – Mekkora problémán segít? 

Felmérések szerint 2000 és 2020 között Közép-Európában 20%-ról 35%-ra nőtt a rövidlátók aránya, 2050-re pedig előreláthatólag akár 54%-ra emelkedhet. Azaz a Földön 5 milliárd ember lesz rövidlátó.

Az elmúlt évtizedekben a rövidlátók aránya jelentősen nőtt, különösen a fejlett országokban, és azokban a régiókban, ahol a digitális technológiák elterjedtek.


A Miyosmart lencse ára „megéri”, mert 4-ből 1 gyermek nem látja a táblát - Miért szükséges? 

A közelre koncentráló tevékenységek, mint az okostelefonok, számítógépek, videójátékok használata, a mesterséges fény melletti tanulás, a szabadtéri tevékenységek csökkenése – ahol a szemnek távolra kell tekintenie - mind hozzájárulnak a rövidlátás gyakoriságának növekedéséhez. 

A rövidlátás problémája súlyos és egyre növekvő kihívás a világ számára. Fontos a megelőzés és a kezelés jelentősége.


A Miyosmart lencse ára „megéri”, mert a nagyfokú rövidlátás növeli a betegségek kockázatát - Mit előzhet meg? 

Ha kialakul a rövidlátás, nem mindegy, hogy milyen mértékben rövidlátó a gyermekünk. A rövidlátással járó, súlyos látásromlással fenyegető társbetegségek kockázata ugyanis annál nagyobb, minél nagyobb a rövidlátás mértéke. 

A látóhártya szakadással járó retinaleválás kockázata -6,00 Dioptria fölött akár 39-szeres lehet az egészséges populációéhoz képest. Átlagosan 2,3-szer több a zöldhályogos a rövidlátók között, mint a normál populációban. Egyes távolkeleti országokban a súlyos, maradandó látáscsökkenés vezető oka ma már a rövidlátással összefüggő, éleslátás helyét érintő szemfenéki elváltozás.


A Miyosmart lencse ára „megéri”, mert a világon elsőként áttörést hozott a rövidlátás kezelésében - Hogyan segít? 

A hagyományos egyfókuszú szemüveglencsék hiába biztosítanak tiszta és éles látást, nem lassítják a rövidlátás romlását. 

A japán HOYA lencsegyártó azonban egy forradalmi megoldással állt elő a gyerekkori myopia, azaz rövidlátás kezelésére. A világon elsőként sikerült egy olyan szemüveglencsét kifejlesztenie, amely nagy hatékonysággal képes lelassítani a rövidlátó gyerekek látásromlásának növekedési ütemét. 

A Miyosmart megoldása az úgynevezett D.I.M.S. technológia segítségével nem csak kezeli a rövidlátást, de csökkenti a szemgolyó növekedési hajlamát, ezáltal akadályozza a rövidlátást okozó elváltozások megjelenését.

A Miyosmart lencsék 2018-ban elnyerték a Nagy Díjat a Svájcban megrendezett Találmányok Nemzetközi Kiállításán 


A Miyosmart lencse ára „megéri”, mert 60%-kal képes lassítani a gyermekek rövidlátásának romlását - Még miben segít?

A Miyosmart szemüveglencsék számos előnnyel rendelkeznek: 

 • Csökkentik a látásromlás ütemét
  Klinikai vizsgálatok szerint a Miyosmart lencsék akár 60%-kal is képesek lassítani a rövidlátás (myopia) romlását, különösen gyerekeknél és fiataloknál.
 • Kiváló látásélményt nyújtanak
  Az egyedülálló lencsetechnológia és a felhasznált, kiváló minőségű anyagok lehetővé teszik a szemek egészségének megőrzését és a tiszta, éles látást egész nap.
 • Segítik a szem egészségének megőrzését
  Az UV-szűrőkkel, kékfényszűrővel és fontos védőbevonatokkal ellátott Miyosmart lencsék védelmet nyújtanak a környezeti hatásokkal szemben.
 • Gyermekbarát kialakításúak
  Rugalmas és tartós anyagokból készülnek, így ellenállnak a mindennapos használat során felmerülő kihívásoknak, miközben kényelmes viseletet biztosítanak a gyerekeknek.
 • Minőséget és biztonságot adnak
  Magas minőségű anyagokból és a legújabb technológiák felhasználásával készülnek, rendkívül szigorú, japán minőségellenőrzési folyamatoknak alávetve, hogy biztosítsák a vásárlók elégedettségét.
 • Ügyfélszolgálatot és konzultációt biztosítanak
  A vásárlók számára fontos, hogy megkapják a szükséges információkat a lencsék megfelelő használatához és gondozásához. A Hoya lencsegyártó és az általa képzett optometristák szakértő csapata áll rendelkezésre, hogy segítséget nyújtsanak a Miyosmart lencsékkel kapcsolatosan. Közéjük tartozik a DR OPTIK csapata is.


A Miyosmart lencse ára „megéri”, mert a „Szemünk Fényei” a legjobbat érdemlik – Mennyibe kerül? 

A gyermekkori rövidlátást mérséklő MiyoSMART szemüveglencsék ára a japán HOYA lencsegyártótól garanciával: 52.270 Ft/db 

A MiyoSMART világszerte népszerű szemüveglencse lett a rövidlátó gyermekek és szüleik körében. Hatékonyságát már több, mint 500.000 szemüvegviselő tapasztalata bizonyítja. 2021 óta pedig már a DR OPTIK rövidlátó gyermekpácienseinek életét is megkönnyíti. Szüleik szerint nagyon „megéri”.


A Miyosmart lencse ára „megéri”, azonban további innovációk is elérhetők a DR OPTIK-ban – Mik vannak még? 

A csúcstechnológiás HOYA márka sikerét követően más lencsegyártók is kiemelten elkezdtek foglalkozni a rövidlátás mértékének csökkentésével. Ennek eredményeképp: 

 • A MySight kontaktlencsék akár 59%-kal lassíthatják a rövidlátó gyermekek látásának romlását, ha a gyermek már „láthatatlan szemüvegre” vágyik
 • Az Essilor Stellest terápiás szemüveglencsék pedig már átlagosan 67%-kal lassíthatják a gyermekek rövidlátásának romlását

A DR OPTIK az elsők között hozza haza a szemészet 21. századi fejlesztéseit. Forduljon bátran a Hoya lencsegyártó által képzett diplomás optometristáinkhoz, akik felmérik gyermeke látását és tájékoztatják a rövidlátás fokozódását csökkentő kezelési lehetőségekről.


IDŐPONTOT KÉREK
Rövidlátás romlását csökkentő megoldást szeretnék


DR OPTIK Szemészet és Optika
1145 Budapest, Bosnyák utca 10.
+36 1 460 8988, +36 20 502 1838, +36 20 980 3565
info@droptik.hu


Képek: Freepik
További cikkeket olvasok