DR OPTIK
23 Jun
23Jun

Milyen értékeket rejtenek a multifokális lencse árak? Hogyan képesek 1 szemüveggel 3 szemüveget pótolni, és még mit tudnak nyújtani a 40 év felettieknek?


Lássuk a multifokális lencse árak mögötti értékeket!

Mielőtt megismerné a multifokális lencse árakat, fontos tudni, hogy mi mindent vásárol meg ezekkel a csúcstechnológiás lencsékkel, amelyek rengeteg kutatás és precíz mérnöki munka eredményeként jöhettek létre, hogy könnyebbé tegyék az életünket.


Kinek érdemes ismerni a multifokális lencse árakat és értékeiket?

A 40-es presbyop (öregszemű) életkorba lépve az olvasás korrekció nélkül először fárasztó, majd lehetetlen lesz, mivel idővel ahogy a bőrünk, úgy a szemlencsénk is egyre rugalmatlanabbá válik.

Ha a szemünk erőlködik, fejfájás, szemfáradtság, szemszárazság és rejtett kancsalság alakulhat ki. A folyamatos megerőltetés ronthatja a teljesítményt és a koncentrációt, fokozott fáradtsághoz, fejfájáshoz vezethet. 

Ezért előbb vagy utóbb olvasószemüvegre szorulhatunk. Sokan azonban már korábban is szemüveget viseltek, vagy távolra sem látnak jól. Nekik találták ki a multifokális szemüveglencséket, hogy ne kelljen több szemüveget viselniük és váltogatniuk.

A multifokális lencsék azoknak a 40 év felettieknek nyújthatnak megoldást, akiknek nemcsak a közeli látással van gondjuk


multifokális lencse árak


3 szemüveg helyett 1 szemüveg multifokális lencsékkel

Multifokális szemüveg nélkül sok presbyop (öregszemű) például autót vezetni csak megfelelő távollátó szemüveggel, olvasni pedig csak közellátó szemüveggel tud. Így állandóan keresni és cserélgetni kell a szemüvegeket attól függően, hogy épp milyen tevékenységet végeznek. 

Ahogy a számítógépes munka sem megy már olyan könnyen, mert már a köztes (monitortávolságra) sem olyan éles a látás, mint fiatalabb korban. Ez kiszolgáltatottá, sőt sok esetben frusztrálttá teheti az olvasószemüveges korba lépetteket. 

Ennek egyszerűsítésére találták fel a multifokális lencséket. Mivel távollátáshoz többnyire ösztönösen felfelé vagy előre nézünk, olvasáshoz pedig lefelé, így a multifokális (többfókuszú) lencséket ennek megfelelően alakították ki. 

Ez azonban nemcsak a szemüveglencsékre, hanem a kontaktlencsékre is érvényes. Ma már lehet észrevétlen és komfortos multifokális kontaktlencsénk is svájci Alcon vagy amerikai Cooper Vision, erre tervezett lencsékkel.

A multifokális vagy progresszív lencsék nemcsak egy, hanem egyszerre több fókusszal rendelkeznek

multifokális lencse árak


Láthatatlan vonal választja el a lencsén belül a különböző dioptriákat

A bifokális lencsékkel rendelkező szemüvegek esetében (melyek 2 szemüveget képesek pótolni) látható egy választóvonal a lencsék közepén, amely elválasztja a közeli és a távoli éles látást korrigáló dioptriákat. Ez nem közkedvelt megoldás, mert egyrészt nem esztétikus, másrészt egyből árulkodik a viselője életkoráról. Egy szóval: öregít.

Ráadásul igazán éles látást csupán két távolságra biztosít, vagy közelre, vagy távolra.  A köztes távolság pedig életlen maradhat.

Azonban a 3 szemüveget pótolni képes multifokális lencsékkel ellátott szemüvegek esetében nem látható semmilyen választóvonal, amely a közel-, a közép-, és a távollátás dioptriáit elválasztaná. A látómezők közötti átmenet láthatatlan. 

Így multifokális lencsék esetében nincs zavaró hatás sem, ha közelről távolra, vagy távolról közelre tekintünk. Például autóvezetés közben egyik pillanatban egy közlekedési táblát, a másik pillanatban pedig az autó műszerfalának egy fényjelzését értelmezzük. Mivel a multifokális szemüveglencséknél a látómezők közti átmenet folyamatos, ezért zavartalanabb a váltás.

Nincs képugrás fókuszváltások közben, könnyedén válthat a távolságok között


multifokális lencse árak


A multifokális lencsék elkészítése a legtöbb időt, a legnagyobb szakértelmet és a legprecízebb munkát követeli meg

40 év felettiek esetében a multifokális lencsék különböző dioptriatartományainak pontos meghatározása még digitális mérési módszerekkel is alaposabb és hosszabb vizsgálatot igényel az optometristáktól és a szemészorvosoktól, mint amikor a fiatalabb pácienseket vizsgálják, akiknek az egyfókuszú lencséik adatait kell felmérniük a 40-es korosztály többfókuszú lencséivel ellentétben. Erről az 5 ok, amiért 40 év felett már 40 perces látásvizsgálat javasolt című blogposztunkban bővebben olvashat. 

Ugyanígy a látszerészeknek is nemcsak szemenként egyetlen fókuszra, hanem három különböző fókuszra kell elkészíteniük (vagyis 2 szem esetén összesen 6 fókuszra) a vizsgált ügyfél szemüveglencséit, hiszen a legtöbb esetben a két szem eltérő fénytörési hibákkal rendelkezik. Mindezek mellett pedig még a vásárló egyéni anatómiai adottságait, fejtartását, fejformáját, méretét és még az életstílusát is figyelembe kell venni.

A látszerészek a perifériás torzításokat is minimalizálják, így a prémium lencséknél a látómező szélesebb és tisztább lesz


multifokális lencse árak


A világvezető Varilux® multifokális lencsék minden távolságra éles látást biztosítanak megszokási garanciával

Az Essilor lencsegyártó mérnökei készítették a világ első multifokális lencséit 1959-ben. A Varilux® néven ismertté vált, 30 szabadalommal védett, folyamatosan fejlesztett multifokális szemüveglencsékkel a világ minden apró részletét felfedezheti.

A multifokális lencsékhez megszokási garancia biztosított, ami azt jelenti, hogy ha esetleg nem lenne képes megszokni a többfókuszú lencsék használatát, akkor garanciálisan kicserélik a multifokális lencséit egyfókuszúakra, és két külön szemüveggel élhet: egy olvasószemüveggel és egy távollátó szemüveggel. 

Azonban ennek rendkívül kicsi az esélye, mert a vásárlók mindössze néhány százalékának nehéz csak megszokni a többfókuszú látásélményt.

A vásárlók 96%-a elégedett a Varilux® multifokális lencsék által biztosított, személyre szabott látásélménnyelNézzük a multifokális lencse árakat! Mennyibe kerülnek az életmódunkhoz illeszkedő többfókuszú lencsék? 

A Dr. Optik a legkorszerűbb francia Varilux® és japán Hoyalux multifokális lencsékkel segíti az élet látást a 40 év felettieknek.

Multifokális lencse árak: 56.250 Ft/db ártól + látásvizsgálat díja + lencsevédelem díja + szemüvegkeret díja alkotják a többfókuszú szemüvegének költségeit. Így egy csúcstechnológiás multifokális szemüveg ára körülbelül 150.000 Ft-tól indulhat attól függően, hogy milyen design keretbe foglalná a szemé(ly)re szabott lencséket. 

Bizonyított világmárkák trendi szemüvegkeretei között válogathat akár klasszikus, akár sportos, akár divatos keretre vágyik.

Ön is éles és tiszta látásélményt szeretne egy szempillantás alatt bárhol, bármikor?


multifokális lencse árak


IDŐPONTOT KÉREK
Multifokális szemüveget szeretnék


DR OPTIK Szemészet és Optika
1145 Budapest, Bosnyák utca 10.
+36 1 460 8988, +36 20 502 1838
info@droptik.hu


Képek: Pexels, Dr. Optik
További cikkeket olvasok