DR OPTIK
24 Feb
24Feb

A színtévesztés javítása megoldható egy egyedülálló színtévesztés teszt elvégzése után a legkorszerűbb COLORON® szemüveggel. Próbálja ki!


A színtévesztés sokakat érintő probléma

A legtöbb színlátászavarban szenvedő ember nehezen tudja megkülönböztetni a sárga, narancssárga, piros, zöld és barna színeket – kivéve a kéket és a lilát. Ez megnehezítheti olyan mindennapi tevékenységek elvégzését, mint a közlekedés, sportolás, vásárlás, főzés, mosás.

A színtévesztés elsősorban örökletes probléma, amely az X kromoszóma rendellenességéből adódik, ezért főleg a férfiakat érinti. Az örökletes színtévesztés típusa és súlyossága az évek múlásával azonban jellemzően nem változik. A cukorbetegség, alkoholizmus, glaukóma, bizonyos gyógyszerek szedése viszont szintén színtévesztés kialakulásához vezethet, és a szerzett színlátászavarok idővel már súlyosbodhatnak.

Globálisan olyan gyakori a színtévesztés, mintha a Föld népességét tekintve az USA teljes lakossága színtévesztő lenne.

"Nagyon szeretném végre teljes színeiben látni a napfelkeltét."

Magyarországon körülbelül 400 000 színtévesztő él

12-ből 1 férfi színtévesztő, míg 200-ból csak 1 nő. Így a színtévesztők 95%-a férfi.


A színtévesztés kezelése az ikonikus COLORON® szemüveggel magabiztosságot növelő megoldás

A jelenleg nem gyógyítható, de korrigálható színtévesztésnek több fajtája is létezik. A két leggyakoribb a vörös (protán), illetve a zöld (deután) színtévesztés, nevükkel is jelezve, hogy melyik színre érzékeny receptor hibásodott meg, és okoz színérzékelési zavart.

Ezért nagyon fontos, hogy a diagnosztizálás során kiderüljön, milyen fajta színtévesztéssel rendelkezik a páciens, hogy az adott fajtára speciálisan kifejlesztett korrigáló lencsét lehessen javasolni, és a hiányzó színárnyalatokat megmutatni. 

A megfelelő lencsék alkalmazásával minden színtévesztő könnyebben és határozottabban tud boldogulni az életben. A COLORON® szemüveg megnyit egy színesebb világot, gondtalanabb életet.

"Szemüveggel végre meg tudom különböztetni internetes keresésekkor, hogy melyik hivatkozásra kattintottam már rá, és melyikre még nem."

A színvakok fekete-fehérben látnak, a súlyos színlátászavarban szenvedők pedig csak 20, míg a normál látásúak 100 különböző árnyalatot tudnak megkülönböztetni

A színvak kifejezést sokszor tévesen használjuk, mivel az érintettek többsége színtévesztő.


A színtévesztés javítása COLORON® szemüveggel a legjobb színlátás élményt nyújtja

A vörös-zöld színtévesztés ellen a szemüveglencsék felépítése 3 rétegből áll:

  1. Karcálló réteg, mely megakadályozza a lencsén megtapadó különböző szennyeződések és porszemek okozta mikrokarcolásokat
  2. Többrétegű, speciálisan kifejlesztett fényszűrők, amelyek 100% UVA / UVB / UVC védelmet biztosítanak
  3. Kiváló minőségű CR-39-ből készült, műanyag szemüveglencsék: könnyebbek, törésállóbbak, strapabíróbbak, mint az üveg, sőt tökéletes tisztaságúak és könnyen megmunkálhatók

A kezelt lencséket kézzel szerelik össze a hőre lágyuló, növényi alapú acetát vagy rozsdamentes acélból készült szemüvegkeretekbe.

"Úgy szeretném látni az őszi faleveleket teljes színükben!"

COLORON®: A legkorszerűbb technológiák alkalmazása a nagyobb színkontrasztért és az élénkebb színekért

A színtévesztők 98%-a vörös (protán), illetve zöld (deután) típusú színtévesztő.


A már bizonyított COLORON® szemüvegek 2 év garanciával elérhetők

A COLORON® 3 az 1-ben színlátást javító szemüvegszett 3 fő elemből áll:

  1. Alapkeret: Lencse nélkül érkezik, így az optikus helyben kékfényszűrős vagy dioptriás lencsét is beilleszthet a keretbe az igényeinek megfelelően
  2. LuxDim Optika: Zöld vagy vörös színlátást javító mágnesesen illeszthető lencsék beltéri tevékenységekhez és félárnyékos fényviszonyokhoz
  3. LuxBright Optika: Zöld vagy vörös színlátást javító mágnesesen illeszthető napszemüveg lencsék kültéri tevékenységekhez és világos fényviszonyokhoz

+ A szemüvegszetthez ezen túl mikroszálas tisztítókendő, matt fekete tok és egy COLORON® díszdoboz tartozik

"Szemüveg nélkül fakónak, halvány színűnek látom az emberek bőrét - szemüvegben viszont élettel teli lesz."

A COLORON® egyedi csíptetős lencsék egy kattintással könnyen alkalmazhatók akár bent, a szabadban vagy a képernyő előtt - minden élethelyzetben

A színtévesztés több mint 100 foglalkozás esetében korlátozó, vagy kizáró tényező lehet. 


Színtévesztés kezelése: egy magyar találmány sikertörténete

1986-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem két leendő docense küldetésül tűzte ki, hogy megoldást dolgoz ki a színtévesztőknek. Az évek során többféle megközelítésű ötlettel és kereskedelmi forgalomba került szabadalommal is előállt Ábrahám György professzor és Wenzel Klára professzor.

Majd 1989-ben Németországban a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem két orvostanhallgatója is azt a célt tűzte ki, hogy a színtévesztés javítása terén úttörővé váljon. Napjainkban az általuk alapított Medicontur vállalat piacvezető intraokuláris lencséit a világ több mint 60 országában használják.

Egy 2015-ös tudományos konferencián találkozott először személyesen is a két csapat, és egy lehetséges együttműködésről egyeztettek. Így a két út eggyé vált.

Több évtizedes kutatási és fejlesztési tapasztalattal innovatív színlátási megoldásokat alkottak - világszerte elismerten


Egyedülálló színtévesztés teszt 100% biztonsággal a DR OPTIK-ban - Zugló szívében

A COLORON® diagnosztikai eszköz egy eddig sehol sem alkalmazott kalibrációs fázist alkalmaz, melynek során először egy normál színlátó végzi el a színlátás tesztet, így a szoftver az általa adott válaszok alapján fel tudja mérni a vizsgálat időpontjában fennálló fényviszonyokat, és ahhoz igazítja a képernyő árnyalatait.

Emiatt, amikor második lépésként a színtévesztő végzi el a tesztet, annak eredményét már nem befolyásolhatja például az erős napsütés vagy éppen egy sötét szoba. Így 100%-os biztonsággal diagnosztizál. 

Ez a különleges megoldás egyedi szabadalmat is elnyert, így valóban egyedülálló a világon. Emellett azonban még a klasszikus Ishihara színtévesztés tesztet is elvégezzük, valamint az optikában lévő színes lencsékkel és színes poszterekkel, valamint az utcára való kinézéssel is tesztelünk.

Színezze ki a világot és az életét egy design COLORON® szemüveggel! Lásson Ön is színesen!


Ha nem látja a 92-es számot az alábbi körben, jöjjön el egy színtévesztés tesztre!

Tesztelje színlátását 5 perc alatt online a gyártó oldalán!IDŐPONTOT KÉREK
Színlátás tesztet és COLORON® szemüveget szeretnék


DR OPTIK Szemészet és Optika
1145 Budapest, Bosnyák utca 10.
+36 1 460 8988, +36 20 502 1838, +36 20 980 3565
info@droptik.hu

Képek: COLORON®
További cikkeket olvasok